TANKE-FELT-TERAPIER

TFT
TANKE-FELT-TERAPI er oprindeligt udviklet af den amerikanske psykolog Roger Callahan. Ifølge hans metode skal man banke forskellige algoritmer (rækkefølger) af meridianpunkter afhængig af diagnosen. D.v.s. fobi har sin rækkefølge, angst har en anden og så videre. D.v.s. for at kunne løse problemet skal man kunne stille en rigtig diagnose. I øvrigt mener han, at ca. 60% af de problemstillinger, man løber ind i, kan løses med algortimen for traumer. Han kalder sin metode for CT-TFT.

EFT
EMOTIONEL-FRIHEDS-TEKNIK er videreudviklet af en af Roger Callahans elever, Gary Craig. I EFT anvender man en standardsekvens, der indeholder alle punkter - D.v.s. alle punkter bankes i samme rækkefølge, uanset hvad problemet er. Banketeknikken kombineres med brugen af bekræftelser, som f.eks.: "Selv om jeg er så bange for edderkopper, så elsker og accepterer jeg mig selv helt og fuldt". 

TFC 
TANKE-FELT-COACHING er forskelligt fra tankefeltterapi ved hovedsageligt at fokusere på nutiden og fremtiden. TFC orienterer sig mod løsninger og mål.
Med dette nye, effektive værktøj har du mulighed for at overvinde problemer som: 

  • Psykisk ubalance 

  • Stress 

  • Præstationsangst 

  • Frygt/angst 

  • Succesangst 

  • Eksamensangst 

  • Jeg er ikke god nok 

  • Panik 

 

TFC har vist sig at have en meget positiv og effektiv indflydelse på menneskers psykiske velbehag i så høj grad, at smerter, der er opstået af psykiske spændinger, ofte helt forsvinder. Metoden er særligt effektiv i forbindelse med konflikt- og krisetilstande. Ved traumatiske oplevelser som fyringer, røveri, overfald m.v. anbefaler vi tankefeltterapi. 


Hvad er TFC? 
Det er en ny teknik til hurtig eliminering af alle former for irrationelt følelsesmæssigt ubehag. 
Teknikken er, at der fokuseres på ubehaget gennem dialog og spørgeteknik og at personen enten selv eller coachen påvirker 14 af kroppens energipunkter, som sidder på hænderne, ansigtet og overkroppen. 
Resultaterne skabes hurtigt og de blokerende følelser og tanker opløses. Erfaringen viser nemlig, at de fleste psykiske problemer stammer fra tanker, som ikke kan slippes. 
Metoden er inspireret af tankefeltterapi, som er opdaget i 1979 i USA. 

Filosofi og tankegang 
Du lærer en metode til at hjælpe dig selv! 
Det er dig, der er eksperten i dit liv! 
Du kender bedst selv den vej, der er rigtig for dig! 
Du ved bedst selv, hvordan du opnår resultater! 
Jeg hjælper dig til at udforske, afklare, opnå indsigt og bevidsthed! 
Jeg støtter dig i at nå de mål, du inderst inde ønsker! 
Sammen fjerner vi dine begrænsende tanker om dig selv og andre! 


Udbytte 
De fleste oplever en klar forbedring af deres psykiske tilstand allerede efter første gang. 
90% oplever minimum 50% bedring efter fem gange. 
60% oplever fuldstændig problemfrihed efter fem gange. 

Erfaringerne med brug af TFT viser endvidere, at sygefraværet kan reduceres med op til 50% indenfor en tre-måneders-periode, samtidig med at det psykiske arbejdsmiljø forbedres. 

Note

Selv om TFT i kliniske forsøg har vist bemærkelsesværdige resultater, er det en metode, der fortsat befinder sig i udviklingsstadiet, hvor der ikke findes videnskabelige beviser for, at metoden virker. Tankefeltterapi er ikke en erstatning for at søge almindelig lægehjælp eller anden psykologisk hjælp.